De paarden

Naz

paarden Lille Gierle

Paint horse ~ ruin ~ 17 jaar

Naz is de leider én de grapjas van de kudde. Hij heeft een heel uitgesproken karakter en laat dit maar al te graag merken. Altijd klaar om iets leuks te doen en geniet van alle aandacht. Hij is heel gevoelig en zachtaardig, wat hem super fijn maakt om mee te werken. Met hem verveel je je nooit.

Beau

paarden Lille Gierle

Quarter horse ~ merrie ~ 17 jaar 

Beau is het langst bij ons. Ze is een lief paard, met een heel zacht karakter. Beau kijkt graag wat de kat uit de boom. Ze is nieuwsgierig, maar toch een beetje teruggetrokken. Maar wanneer je eerlijk en rustig met haar omgaat, kan ze uren genieten van knuffelen, spelletjes, maar vooral boswandelingen.

 Lily

paarden Lille Gierle

Haflinger ~ merrie ~ 23 jaar

Lily is ons 23-jarig adoptiepaardje. Ze vervoegt sinds vorig jaar onze kudde, maar doet het al super goed als therapiepaard. Ondanks haar rijpe leeftijd, nog niet klaar voor haar pensioen! Ze is eerlijk en betrouwbaar, met een gemoedelijke uitstraling. Maar met een sterk eigen willetje.

Onze paarden worden beschouwd als co-therapeuten. Voor hen kunnen therapieën ook belastend zijn, zowel fysiek als mentaal. Daarom willen we het hen zo aangenaam mogelijk maken. Naast hun 'werkuren' blijven het in de eerste plaats paarden, met hun eigen specifieke noden. Er wordt enorm veel waarde gehecht aan huisvesting. Ze krijgen 24/7 toegang tot ruwvoer, eten vitaminerijk en suikerarm voer en staan 24/7 buiten op paddocks en/of weide, steeds in hun kudde. Zo is er voor hen tijd genoeg om gewoon paard te zijn. Ook gezondheid is belangrijk, dat is waarom er op regelmatige basis de tandarts, dierenarts, osteopaat, zadelpasser en bekapper langskomen.


Tijdens de sessies gaan we respectvol om met de paarden en de andere dieren. Er wordt niets afgedwongen, niet geslagen, getrokken of gestampt. Steeds letten we op de signalen van de paarden en houden we rekening met hun grenzen. In de sessies wordt er altijd, zowel er naast als er op, bitloos met de paarden gewerkt. Alle paarden werden opgeleid volgens principes vanuit de Natural Horsemanship. Zij beschikken over een brede basis grondwerk. Dat in combinatie met hun fijne karakters en ervaring met uiteenlopende doelgroepen, maakt van hen stuk voor stuk waardevolle therapiepaarden.