Leren paardrijden op je eigen tempo

Naast de EAT sessies, bieden we ook paardrijlesjes aan voor wie één-op-één begeleiding meer geschikt is. Is een manege te druk voor jou of kunnen ze je niet bieden wat je zoekt? In een les ga je leren hoe je met paarden kan omgaan op een paard-vriendelijke manier, ga je je paard verzorgen en leer je ook het rijden aan. Het kan een mooie opstap zijn naar (groeps)lessen op de manege of je eigen paard. Dit doen we in een rustige omgeving, op jouw tempo en al spelenderwijs. We rijden op het domein of gaan een buitenrit maken in het aangrenzende bos.


Wat is dat dan, paard-vriendelijk? Wel, dit wil zeggen dat we naast je eigen veiligheid en welzijn, ook die van het paard voorop zetten. Er wordt dus niet geslaan, getrokken, geschopt of gedwongen. Je leert samenwerken met de paarden, op een manier die voor hen ook fijn is. Onze paarden werden opgeleerd volgens de principes van Natural Horsemanship, worden zonder bit in hun mond bereden en met goed passend tuig. 


De lessen gaan door op onze locatie, met onze paarden. Een les inplannen kan voor één uur of voor een half uur. Dit kan al voor de allerjongsten, die graag een reeks initiatielesjes wilen volgen. Aangezien onze paarden niet de grootsten zijn, moeten we wel een limiet leggen op gewicht en lengte. Vanaf 85kg en/of 1m75 is het niet meer mogelijk op de paarden te rijden. Wat wel nog kan is het verzorgen van de paarden en vanaf de grond met hen werken. 


Voor een les betaal je €15/half uur of €30/uur. Je kan ook een 10-beurtenkaart aankopen met korting, voor €270.